Autentikus Japán ízek melyeket pillanatok alatt az asztalra lehet varázsolni. Egészséges, különleges és nagyon finom! Bátran ugorjatok neki és főzzetek, süssetek!
2010. március 29., hétfő
Rántott ropogós sertés szeletek (Tonkatsu)
Hány személyre: 2
Elkészítési idő: 20p
Egyik kedvenc ételünk, amely nagyon hasonlít a rántott húsunkhoz. A külseje ropogós, míg a belseje szétolvad a szájban. Nagy adag nyers káposztával kell tálalni és speciális Tonkatsu szósszal.
Ez is a nyugattól átvett étel, amit kitökéletesítettek és a legjobb sertést használják hozzá. Talán a legnagyobb különbség a szósz, amellyel enni kell illetve a húsnak a vastagsága és minősége.
Hozzávalók:
300g szeletelt sertéshús, kb. 1cm vastagságú, filé vagy bélszín
Só, bors
1 tojás
kis tej
kevés liszt, amiben megforgatjuk a hússzeleteket
kenyérmorzsa (lehetőleg házilag elkészített)*
olaj a sütéshez
1 evőkanál szója szósz
1 kiskanál mirin
Tonkatsu szósz*
Frissen reszelt fehérkáposzta
Fél citrom
Mustár
1. A disznószeleteknek a szélét vagdossuk be, hogy a hús ne fodrozódjon fel sütés közben és klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk
2. Verjük habosra a tojást egy tálba, adjunk hozzá egy kis tejet, a szója szószt és a mirint
3. Mártogassuk meg a húsokat először a lisztbe majd a tojásba és végül a kenyérmorzsába
4. Melegítsük fel az olajat, annyit, hogy félig lepje el a húst. Körülbelül 160 fokon kell a húst kisütni. 2-3p egy egy oldalon. Ezt úgy lehet megállapítani, hogyha beledobunk, néhány kenyérmorzsát az olajba csak a közepéig süllyed le
5. Mikor már aranybarna, vegyük ki és itassuk fel a zsírt egy papírtörlővel
6. Vágjuk 1.5cm vastagságú csíkokra, tegyük mellé a vékonyra felszeletelt káposztát és tálaljuk a Tonkatsu szósszal, citrommal és mustárral
*Tipp:
Ha nem találunk a boltban Tonkatsu szószt, akkor könnyen elkészíthetjük otthon az alábbi alapanyagokból:
200 ml ketchup
100 ml worchershire szósz
100 ml sake
2 evők. finomra lereszelt gyömbér
2 evők. finomra lereszelt fokhagyma
50 g barnacukor
50 ml mirin
Keverjük össze az alapanyagokat és közepes lángon, kevergetés közben, forraljuk fel. Vegyük le alacsony lángra és 25-30 p főzzük. Szedjük le a tetejéről a felesleges habot majd szűrjük át. Tartsuk hűtőben használat előtt.
Otthon házilag el lehet készíteni a kenyérmorzsát, ha van egy kis időnk, mivel a Japán kenyérmorzsa sokkal puhább és darabosabb, mint a Magyar.
Sima fehér kenyeret ledarálunk vagy akár szétmorzsolunk az ujjunkkal, hogy darabos legyen. Szétteritjük egy sütőlapon és 150 fokon 6-8 p alatt megsütjük. A sütés alatt néhányszor rázzuk meg a morzsákat. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg! Hagyjuk, jól kihűlni mielőtt felhasználjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése