2010. március 29., hétfő

Ecetes-paprikás csirkefalatok




Hány személyre: 3-4
Elkészítési idő: 30p

Érdekes módon ezt a receptet hallal kellene csinálni, legalábbis én úgy tanultam meg. Legjobb ehhez a makréla. Na de éppen nem volt otthon és én mindenáron meg szerettem volna csinálni vacsorára a főző suli után gyorsan. Így jött a csirke és mivel mi inkább húsosak vagyunk ezért ez a recept nekünk nagyon bevált. Persze aki szereti a halat érdemes megcsinálni azzal, ebben az estben a halat jól meg kell mosni sós vízben előtte és csak sózni.

Hozzávalók a húshoz:
4 db bőrös csirke mell
só, bors
1 fél hagyma
2 zöld és 2 pirospaprika (kisebbek, ha nagy 1-1 elég)
2-3 db közepes gombafej
4 evőkanál ételkeményítő
40 g póréhagyma
olaj a sütéshez

Hozzávalók a szószhoz:
70ml hagyományos ecet vagy fehérborecet
4 nagykanál nádcukor
1 kiskanál só
40 ml víz
1 kiskanál szója
kevés száraz erős paprika


1. Vágjuk fel 3x3-as falatokra a húst, úgy, hogy a bőre maradjon rajta. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre
2. Szeleteljük fel hosszába a paprikákat és a hagymákat, 2-3mm vastagságúra. A póréhagymát áztassuk be hideg vízbe

3. Keverjük össze a szószt és tegyük félre
4. A csirkefalatokról itassuk fel a nedvességet egy papírtörlővel majd forgassuk meg a keményítőbe. Annyi olajjal, hogy ellepje, süssük ki a húst 8 perc alatt, míg aranybarna nem lesz. Szedjük ki egy sütőrácsra, hogy lecsöpögjön a felesleges zsír

5. Közepes lángon, egy kis olajon dinszteljük meg a hagymát majd adjuk hozzá a paprikákat és az előre összekevert szószt. Kavargassuk 2-3 percig majd rakjuk vissza bele a csirkefalatokat

6. Kevergessük addig közepes lángon, míg sűrű ragacsos állagú nem lesz. Kb. 5-10 perc
7. Tálaljuk a póréhagymával a tetején, rizs mellé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése