Hol találjunk hozzávalókat Budapesten?

Kicsit felderítettem a terepet és beszéltem ismerősökkel, de ezt az oldalt majd mindenképpen fejlesztem menet közbe is, na és várom a ti ötleteiteket is.
Sajnos az ázsiai boltok nem a legbiztosabb bevételi források, így sok kinyit és hamarosan be is zár. Azt gondolom, hogy ez lassan meg fog változni, ahogy az emberek is jobban megismerkednek majd az ízekkel. Meglepő, hogy milyen hasonlóagákra lehet bukkanni a Magyar és a Japán konyha között. Mint például a rántott hús vagy a fasírt.

Ahol már biztosan tudom, hogy be lehet szerezni a hozzávalókat az a II-ik kerületben tálalható Japán és Koreai bolt a Törökvészi és a Kapy út kereszteződésénél (a 29-es busz megállójában). Sajnos friss áru az nincs, inkább fűszerek, tészták, mélyhűtött dolgok, szószok és hasonlóak.

Szintén jó beszerzési hely a Culinaris.
Jelenleg 3 boltjáról tudok (III, V és VI-ik kerületben) de meg lehet nézni a honlapjukat is bővebb információért: www.culinaris.hu
Elég drága de jó minőségű. Szárított gombákat is lehet kapni, szoba és udon tésztákat, szószokat, fűszereket. Sajnos itt sincsen friss hal és zöldség.

Ha jó minőségű halat szeretnénk, akkor javaslom a Budagyöngye bevásárlóközpont alját vagy a Vásárcsarnokot, szintén az alaksorban kapható haláru.

Amúgy néhány dolgot meg a Rózsakertben is lehet kapni az éttermek részen. Ott például találtam Kikoman szóját ami a legjobb a Japán ételek megfőzéséhez. Lehet kapni sake-t és tésztákat is.

Mielőtt visszajöttem Japánba még sikerült egy helyet találnom ahol egész sok Japán én koreai dolgot lehet kapni és ha éppen nincs a polcon amit keresünk, akkor a kedves hölgy aki az üzletet vezeti megrendeli. Nagyon jó tapasztalatom volt, sőt nemcsak bolt hanem ételbár is! Saját maga készíti az ételeket és nagyon jónak néznek ki.
A bolt, Ázsiai ízek, a Szépvölgyi út 2/B alatt található, a festékbolt mellett nagyon közel a Kolosy térhez. Tel: +3630 548 3810

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Úgy döntöttem mostanában, hogy beleásom magam a Japán konyha rejtelmeibe. Nagyon sokat segítesz! Köszi hogy ilyen blogot szerkesztesz! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia, En Thai eteleket szeretnek kesziteni, gondolom ezekben a boltokban lehet a hozzavalokat megtalalni? Tenyleg nagyon klassz, hogy csinalod ezt a bloggot!! :)

    VálaszTörlés