2010. március 29., hétfő

Japán hamburger steak





Hány személyre: 4
Elkészítési idő: 30p


Szintén egy nagy kedvencünk mivel imádjuk a hamburgert és ez a változat különösen ízes a finom szósz miatt. Megnyugtató, meleg étel a rosszabb napokra melyet a gyerekek is bármikor megesznek.
Ez is tipikusán módosított étel, hiszen olyan a alapja mint a fasírt. Na de kicsi különbségek adják meg a jellegzetes Japán ízt, mint például a szója.

Hozzávalók a húshoz:
300g darált sertéshús és marhahús (lehet csak marhahúsból is)
só, bors
szerecsendió
1 tojás
4 evőkanál tej
1 nagyobb hagyma
4 evőkanál kenyérmorzsa (lehetőleg Japán fajta)
1 evőkanál olaj a sütéshez

Hozzávalók a szószhoz:
2 evőkanál liszt
1 kiskanál vaj
1 nagyobb hagyma

Külön összekeverni (szószhoz)
200 ml víz
4 evőkanál Worcester szósz
4 evőkanál Ketchup
1 leveskocka vagy 1 kiskanál leves por


1. Vágjuk fel apró szeletekre a húshoz való hagymát
2. Keverjük össze a húsokat, sót, borsot, szerecsendiót egy edényben, míg ragacsos nem lesz. Majd adjuk hozzá a tojást, tejet, kenyérmorzsát majd az apróra vágott hagymát. Jól dolgozzuk el a kezünkkel
3. Osszuk szét 4-6 adagba és távolítsuk el a levegő buborékokat, hogy a hús a sütés közben ne essen szét. Ezt úgy tudjuk megcsinálni, hogy egyik tenyerünkből a másikba dobaljuk a húst körülbelül négyszer egymás után. Készítsünk ovális formákat és nyomkodjuk meg a hús közepét egy kicsit, hogy kis mélyedés maradjon (kb. ujjhegy nagyságú)
4. Tegyük a lisztet egy mélyebb serpenyőbe és süssük meg barnára, vigyázzunk, hogy oda ne égjen. Majd szedjük ki egy kis tálkába és papírtörlővel töröljük ki s a serpenyőt

5. Ugyanebbe a serpenyőbe tegyük bele a nagykanál olajat és közepes lángon süssük ki a húsokat 2-2 perc alatt mindkét oldalon. Szedjük ki és rakjuk félre
6. Szeleteljük fel a szószhoz való hagymát majd a serpenyőbe olvasszuk meg a vajat és pároljuk meg a hagymát. Adjuk hozza a megbarnított lisztet és jól keverjük el majd az előre összekevert szószt (a) öntsük rá
7. Tegyük vissza a húsdarabokat a szószba, takarjuk le és 15 percig alacsony-közepes lángon főzzük.

8. Szedjük kis a húsokat, öntsük rá a szószt és rizzsel vagy krumplival tálaljuk.

*Tipp: Használjunk mély serpenyőt, amibe elegendő szószt lehet tenni. A húsok főzése közben néha néha kanállal locsoljuk meg a húsok tetejét a hagymás szósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése