Miért is éppen Japánt?


Miért fogna bele egy Magyar a Japán konyhaművészetbe? Gondolom ti, akik olvassátok a receptjeimet rögtön felteszitek a kérdést, hogy hát mit is tudhat egy Magyar erről?


Nem voltam soha egy konyhatündér, éltem az életemet, utaztam és nem volt időm főzni. Ráadásul inkább a sütés érdekelt jobban.

Az életem akkor vett egy fordulót, amikor kiköltöztem a férjemmel Tokióba, ennek már lassan 2 éve. Szerettem volna megismerni a kultúrát, és persze mint friss feleség boldoggá tenni a férjemet, aki Japán ételeken nőtt fel. Na és persze a Japánban született kisfiammal is szeretném megismertetni ezeket az ízeket.

Már New York-ban beszereztem egy Japán szakácskönyvet, majd Tokióban beiratkoztam egy főzőiskolába a munkakeresés alatti időszakban. Aztán annyira megtetszett, hogy rendszeresen elkezdem járni és a mai napig is folyamatosan tanulom az újabb és újabb ínyenc és különleges tálakat.

Járunk sokat étterembe is, így láthatom és megízlelhetem az ételek színes skáláját. Az ételek prezentálása és minősége lenyűgözött és egyre jobban vonzott, hogy otthon is megkreáljam az étteremben elfogyasztott ételeket.

Jöttek a Japán szakácskönyvek és a férjem nyaggatása, hogy fordítsa nekem ezt, meg azt!

Na de a legjobban az tetszett, hogy gyorsan az asztalra tudok varázsolni különleges ételeket, amiknek az íze is csábító nem csak a férjemnek, de otthon élő családomnak is.

Örömmel töltött el, hogy érdeklődnek a Japán konyha iránt, és nem csak a megszokott és ismert sushi és sashimi iránt. Egyre többször kérték el a recepteket barátok is és csodálkoztak, hogy valóban ez is Japán lenne?

Ezért jött ez az ötlet, hogy elkezdjek írni és egy kicsit megpróbáljam megismertetni a Japán konyhát Magyarországon is. Segíteni azoknak a nőknek, és férfiaknak, akiknek nincs idejük, de mégis szeretnének finomakat kreálni.

Nekem nagyon bevált és teljes szívvel tudom ajánlani ezeket a recepteket mindenkinek. Mindegyiket többször megcsináltam már otthon és férjem által lett tesztelve, aki Japán kultúrában és környezetben nőt fel. Elfogadom és várom a visszajelzéseket, mert fontos tudnom, hogy mit gondoltok ti, akik otthon megpróbáljátok megcsinálni a receptjeimet.

Remélem élvezni fogjátok és megszeretitek a Japán ízeket. Nekem ez nagy boldogság és ezt szeretném veletek is megosztani.

Jó főzést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése